که در مجموع، شمار مبتلایان به این بیماری به 3هزار و 128 نفر در کشور میرسد.
به گزارش ایسنا، طی هفته گذشته در مجموع 42 نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزای نوع«آ» فوت کردهاند. اکثر فوتشدگان، بیماری زمینهای تنفسی و قلبی داشتهاند و موارد فوت مربوط به شهرستانهای مختلف کشور بوده است.
براساس این گزارش، تعداد موارد جدید ابتلا به بیماری آنفلوانزای نوع«آ» نسبت به هفته قبل 43 مورد کاهش داشته است. در هفته گذشته تعداد موارد ابتلا به این بیماری 509 مورد و طی این هفته 466 مورد گزارش شده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این آمار درخصوص مقایسه آمار فوت کشورمان با کشورهای منطقه مدیترانه شرقی آورده است: با توجه به سیستم ثبت دقیق و شفاف موارد شدید ابتلا به بیماری و همچنین آمار مرگ و میر و اعلام مرتب هفتگی آن در کشور، آمار فوت کشورمان با در نظر گرفتن جمعیت 70 میلیون نفری از بسیاری از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی که دارای جمعیت کمتری نسبت به کشورمان هستند، به نسبت پایینتر است.
ضمن اینکه در بسیاری از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سیستم گزارش و ثبت دقیقی از مرگ و میر وجود ندارد و آمار واقعی از تعداد مبتلایان و تعداد موارد مرگ اعلام نمیشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، چهارشنبه هفته گذشته آخرین شمارقربانیان آنفلوانزای نوع«آ» درکشور را 58 نفر اعلام کرده بودکه این آماراکنونبهبیش از100نفررسیدهاست.
دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کنترل آنفلوانزای نوع«آ»
سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل اصلاح شده خود را در رابطه با کنترل بالینی همهگیری انسانی آنفلوانزای نوع «آ» در سال 2009 منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، این دستورالعمل، اطلاعات بهروزشدهای را برای درمانگرها و ارائهکنندگان خدمات بهداشتی در زمینه کنترل و مدیریت بیماران تأیید شده یا مشکوک به ابتلا به این نوع آنفلوانزا در همهگیری سال 2009 ارائه میکند.
این دستورالعمل به اطلاعات بهدست آمده درباره اقدامات بالینی همهگیری آنفلوانزا از طریق مشاورههای بینالمللی، ضمیمه میشود. مهمترین موضوعات کلیدی در دستورالعمل جدید عبارتند: از فاکتورهای خطرزا در شدت گرفتن بیماری، علائم و نشانههای بیماریهای پیشرفته، تشخیص درمانی هم برای بیماران خارج از بیمارستان و هم برای بیماران بستری شده و مراقبت بالینی برای اجتماعاتی که فقر منابع دارند.
در بخش تشخیص تاکید میشود که آنفلوانزای غیرپیچیده را باید براساس علائم و نشانههای ارائه شده از سوی بیماران در زمانی که شیوع بیماری در جامعه آشکار است، تشخیص داد. همچنین به تمام بیمارانی که علائم و نشانههای بیماری پیشرفته دارند توصیه میشود که باید به یک مرکز ارائه خدمات بهداشتی مراقبتی مراجعه کنند.
علائم بیماری پیشرفته میتواند شامل تداوم، تب بالا تا بیش از 3 روز، تنگی نفس و دشواری در تنفس، تغییر رنگ خلط به رنگ آبی یا خونی، درد سینه و افت فشار خون بهویژه در کودکان، تنفس سریع یا سنگین، سرگیجه، گیجی یا ضعف شدید، از دست رفتن آب زیاد بدن که میتواند عامل سرگیجه و همچنین کاهش ادرار باشد.
در دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تاکید شده است که تست تشخیص برای تایید این ویروس همهگیر باید برای بیمارانی که بیشتر در معرض خطر هستند، در اولویت قرار بگیرد.